Bagt rødbedesalat med quinoa og myntefløde
Sådan gør du
Kog den røde quinoa i saltet vand med kanel og hvidløg.
Sigt vandet fra, og lad quinoaen køle af.
Kom rødbederne i en bradepande, og vend med løg, hvidløg, olie, eddike, salt og peber.
Bland det hele godt, og dæk med låg.
Bag i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter, eller til rødbederne er møre.
Lad rødbederne køle af et par minutter, og vend herefter quinoaen med rødbederne, så frøene opsuger rødbedesaften og marinaden.
Smag det hele til med salt og peber og evt. lidt ekstra eddike.
Myntefløde
Pisk fløden og bland den med a38 og masser af hakket mynte, salt og peber.
Anret salaten på et fad. Dryp med myntefløden og pynt med frisk mynte.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 250g
kogt rød quinoa,
(250g kogt svarer til 175 g tørret)
- 1stk
kanelstang
- 2stk
fed hvidløg
- 1000g
skrællede rødbeder i tern 2x2 cm
- 200g
pillede løg i tynde både
- 20g
hvidløg, hakket
- 60g
olivenolie
- 70g
kirsebæreddike/æbleeddike
Myntefløde - 50g
piskefløde
- 50g
A38
- 5g
mynteblade, finthakket
- 3g
salt
- 1g
friskkværnet peber
Vegansk?
Brug soyafløde i stedet for piskefløde og A38, og retten bliver vegansk.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 438 kj | |
Protein | 1,955 g | 8 E% |
Kulhydrat | 11,67 g | 45 E% |
Fedt | 5,168 g | 44 E% |
* E% = Energiprocentfordeling