Pirogger med grønkål og feta
Sådan gør du
Fyld
Steg løg og kartofler ved lav temperatur i olivenolie.
Tilsæt hvidløg, timian, persille og koriander, og steg et par minutter.
Tilsæt grønkål og hvidkål, og steg til det falder sammen.
Tilsæt citronskal, karry, friskost og æg.
Bland det grundigt, så æggene tykner.
Fjern fra varmen, og afkøl let.
Tilsæt fetaost, og bland det hele godt.
Smag til med salt og peber.
Dej
Bland mel og salt i en stor skål.
Skær smørret i små tern, og smuldr det ud i melet med fingrene, til det ligner pulver. Hæld mælk i, til dejen lige kan samle sig (ælt den sammen i skålen).
Pak dejen ind i film, og læg den i køleskabet i 30 min.
Pirogger
Rul dejen ud til den er 3 mm tyk, og skær kvadrater som er 13-14 cm på hver side.
Saml dejen, du skærer fra, og rul ud igen, så du udnytter det hele. Eller udstik i ringe 14 cm i diameter.
Pensl kanterne med æg, og læg fyld på i midten.
Tryk kanterne ekstra godt sammen med en gaffel, og prik enkelte huller i pakken, så dampen kan slippe ud i ovnen.
Pensl med æg, og bag 12-15 min ved 200 grader, til piroggerne er gyldne og sprøde.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Fyld
- 120g
løg i tern 1x1 cm
- 150g
kartofler i tern 1x1 cm
- 4g
hvidløg, finthakket
- 20g
olivenolie
- 4g
frisk timian, finthakket
- 4g
frisk persille, finthakket
- 2g
frisk koriander, finthakket
- 150g
grønkål i strimler 1 cm
- 100g
hvidkål i strimler 1 cm
- 2.5g
citronskal, revet
- 3g
stærk karry
- 50g
friskost
- 100g
æg
- 3g
salt
- 1g
friskkværnet peber
- 200g
fetaost, smuldret
Pirogdej - 250g
mel
- 2g
salt
- 125g
koldt smør
- 60ml
kold mælk
æg til pensling
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1025 kj | |
Protein | 6,744 g | 11 E% |
Kulhydrat | 18,96 g | 31 E% |
Fedt | 15,45 g | 56 E% |
* E% = Energiprocentfordeling