Grøn version af boller i tomatsauce
Sådan gør du
Grønne boller – Dag 1
Hak bønner, blomkål, ærter, selleri, forårsløg, timian og basilikum i kødhakker med hulstørrelse 5mm.
Kom farsen i rørekedel sammen med ”spaden”.
Tilsæt quinoa, mel, rasp, soya, salt og peber, og rør et par minutter ved høj hastighed. Tilsæt æg, og rør igen et par minutter ved høj hastighed.
Sæt farsen på køl, og lad trække til næste dag.
Dag 2
Smør hulbakkerne med fedtspray.
Form farsen i boller a 40g (3stk pr person), og sæt bollerne i hulbakker.
Damp 50% 150 grader i 20 minutter.
Afkøl bollerne på blæsekøl i 10 minutter, så de kan håndteres uden at gå i stykker.
Tomatsovs/Ratatouille
Vend aubergine og peber med olivenolie, salt og peber.
Bag i ovnen ca. 10 minutter ved 200 grader, så grønsagerne bliver let brændte.
Steg løg og hvidløg i olie, og tilsæt tomat og vand.
Kog sovsen ca 10 minutter.
Tilsæt de bagte grønsager, og kog igen 10 minutter.
Tilsæt kapers og koriander, og smag til med salt og peber.
Portioner bollerne 3 stk pr person (120g) og hæld den varme tomatsovs/ratatouille over (170g).
Server med 100g kogte pasta penne og 20g revet ost.
Portioner til kølemad:
3 boller a 40/30g per person
170g ratatouille per person
4 person pr bakke.
100g pasta per pers
20g revet ost per pers
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Grønne boller
- 625g
kogte limabønner
(de skal stadig have bid)
- 150g
blomkål med stok delt i 6-8 både
- 75g
grønne ærter
- 25g
bladselleri i hele stænger
- 40g
hele forårsløg
- 10g
hakket timian
- 15g
hakket basilikum
- 800g
kogt quinoa (stadig med bid)
- 120g
hvedemel
- 120g
rasp
- 60g
lys soya
- 10g
salt
- 2g
friskkværnet peber
- 300g
hele æg
Tomatsovs/ratatouille - 400g
auberginer i tern 3x3 cm
- 250g
peberfrugter i tern 3x3 cm
- 50g
olivenolie
salt
peber
- 300g
løg i tern 2x2 cm
- 8g
hvidløg, finthakket
- 1200g
tomater, hakkede
- 800ml
vand
- 100g
kapers, finthakket
- 20g
koriander, finthakket
- 5g
salt
- 3g
peber
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 520 kj | |
Protein | 6,122 g | 20 E% |
Kulhydrat | 18,81 g | 61 E% |
Fedt | 2,066 g | 15 E% |
* E% = Energiprocentfordeling