Persisk dip – Mâste boorani

Persisk dip i skål

Sådan gør du

Steg løgene i olie, så de får farve og bliver møre.

Tilsæt spinaten, og steg hurtigt, så spinaten kun lige falder sammen.

Tilsæt hvidløg, krydderier og hakkede valnødder.

Lad retten simre i ca. 10 minutter.

Rør i gryden undervejs.

Afkøl retten let.

Bland med de 2 slags yoghurt, og smag til. Tilsæt evt. mere cayennepeber.

Dip’en vinder ved at trække en times tid før servering.

Ingredients for10portionsportionportions:

  • 400g

    løg i halve skiver, 0,5 cm

  • 20g

    vindruekerneolie

  • 300g

    babyspinat

  • 3g

    finthakket hvidløg

  • 4g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

  • 0.5g

    cayenne peber

  • 1g

    kanel

  • 75g

    hakkede valnødder (ærtestørrelse)

  • 250g

    yoghurt naturel

  • 100g

    yoghurt 10%

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 423 kj
Protein 3,918 g 16 E%
Kulhydrat 6,265 g 25 E%
Fedt 6,402 g 56 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori