Persillepesto med grønne flækærter

Sådan gør du

Blend persille (brug gerne persillerester og –stilke), ost, bønner og hvidløg groft.

Tilsæt olie og vand, mens food processoren kører.

Blend til en grov pesto.

Tilsæt evt. mere olie eller vand til ønsket konsistens.

Smag til med salt og peber.

Kan fryses.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    1 portion = 20 g
  • 150g

    persille (gerne rester og stilke)

  • 30g

    lagret ost

  • 30g

    kogte grønne flækærter/bønner

  • 2g

    hvidløg

  • 25g

    olivenolie

  • 25g

    vand

  • 3g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

Vegansk?

Undlad ost. Tilsæt mandler i stedet for ost, og retten bliver vegansk.

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 719 kj
Protein 5,785 g 14 E%
Kulhydrat 5,387 g 13 E%
Fedt 13,7 g 70 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori