Persillepesto med grønne flækærter
Sådan gør du
Blend persille (brug gerne persillerester og –stilke), ost, bønner og hvidløg groft.
Tilsæt olie og vand, mens food processoren kører.
Blend til en grov pesto.
Tilsæt evt. mere olie eller vand til ønsket konsistens.
Smag til med salt og peber.
Kan fryses.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 1 portion = 20 g
- 150g
persille (gerne rester og stilke)
- 30g
lagret ost
- 30g
kogte grønne flækærter/bønner
- 2g
hvidløg
- 25g
olivenolie
- 25g
vand
- 3g
salt
- 1g
friskkværnet peber
Vegansk?
Undlad ost. Tilsæt mandler i stedet for ost, og retten bliver vegansk.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 719 kj | |
Protein | 5,785 g | 14 E% |
Kulhydrat | 5,387 g | 13 E% |
Fedt | 13,7 g | 70 E% |
* E% = Energiprocentfordeling