Hvid bønnedip med kapers og citron

HVis bønnedip i skål på fad med friske grøntsagsstænger

Sådan gør du

Udblød de hvide bønner i 18-24 timer.

Kasser iblødsætningsvandet, og kog bønnerne i vand sammen med laurbær og peberkorn, til de er møre (se kogeanvisning på posen).

Tilsæt salt, og nedkøl bønnerne i kogevandet.

Kom de drænede bønner og 1 dl kogevand i en foodprocessor, og blend det groft.

Blend olien i bønnemosen.

Finhak kapers og persille, og vend det i bønnemosen.

Tilsæt citronsaft.

Smag til med friskkværnet peber.

Hvis konsistensen er for tyk, tilsæt mere kogevand.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    1 portion = 65g
  • 150g

    tørrede hvide bønner

  • - eller dobbeltvægt kogte bønner

  • 2stk

    laurbær

  • 2g

    sort peber

  • 5g

    salt

  • 100ml

    kogevand fra bønnerne

  • 33ml

    olivenolie

  • 10g

    kapers

  • 20g

    persille

  • 20g

    citronsaft

  • 0.5g

    friskkværnet peber

Passer til:

Bønnedipen egner sig til opvarmning til fx citronkylling, bagte grønsager eller som smørelse til et godt madbrød.

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 429 kj
Protein 2,592 g 5 E%
Kulhydrat 9,02 g 36 E%
Fedt 5,529 g 48 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori