Kikærtemayonnaise
Sådan gør du
Kom aquafaba, eddike, sennep, salt, hvidløg og karry i et blenderglas.
Blend et par sekunder med stavblenderen, så ingredienserne bliver rørt godt sammen.
Tilsæt olien lidt ad gangen i en tynd stråle, mens der blendes.
Bliv ved, indtil mayo’en begynder at tykne.
Et godt trick er at holde stavblenderen i en skrå vinkel – hvil stavblenderens ene side på bunden og løft den anden, så den lige akkurat når op over overfladen. Hæld herefter olien ned, så den rammer stavblenderhovedet. Det sikrer, at olien forsvinder i en lille “hvirvelstrøm” og dermed bliver inkorporeret langsomt.
Når mayo’en begynder at tykne (efter ca. 100 ml olie), kan du begynde at føre blenderstaven stille og roligt rundt i kanten samt op og ned, så du får al olien med. Herefter kan du tilsætte mere olie ad gangen. Fortsæt med at tilsætte olie, indtil mayo’en har den ønskede konsistens.
Smag til med friskkværnet peber og evt. flere krydderier efter ønske.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 10 portioner = ca. 250 g mayo
- 50g
aquafaba
(kikærtevand kogt ind til 1/3)
- 8g
eddike eller citronsaft
- 8g
dijonsennep
- 2g
salt
- 4g
hvidløg, presset
- 1g
karry
- 220g
neutral olie
- 1g
friskkværnet peber
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 2095 kj | |
Protein | 0,241 g | 0 E% |
Kulhydrat | 1,003 g | 1 E% |
Fedt | 56,01 g | 99 E% |
* E% = Energiprocentfordeling