Grov baba ganoush med grønne linser
Baba ganoush er en libanesisk/arabisk dip, som minder lidt om humus, men hvor hovedingrediensen er aubergine.
Her er den tilsat grønne linser, og er super lækker som smørelse på madbrød, som dip til sprøde grønsager eller topping på salater og supper.
Sådan gør du
Kog linserne som anvist på pakken.
Skær auberginerne i tern 1×1 cm.
Vend aubergine med olie, hvidløg, salt og peber.
Dæk med bagepapir, og bag i ovnen ved 160 grader i ca. 30 minutter til auberginen er helt mør, men ikke brun.
Vend auberginer med kogte linser og afkøl til ca. 40 grader.
Tilsæt yoghurt, krydderier og tahin.
Rør til en cremet, grov dip og smag til med citronsaft, koriander, salt og friskkværnet peber. Tilsæt evt. lidt vand, hvis dippen er for tyk.
Server baba ganoush til falafel eller som dip til brød og grøntsager.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 150g
kogte grønne linser
- 1000g
aubergine
- 10g
hvidløg finthakket
- 30g
olie
- 150g
yoghurt naturel 10%
- 4g
spidskommen
- 10g
tahin
- 25g
citronsaft
- 10g
hakket koriander
- 6g
salt
- 2g
friskkværnet peber
Evt. lidt vand
Vegansk?
Brug et vegansk alternativ i stedet for yoghurt, så bliver opskriften vegansk.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 238 kj | |
Protein | 1,758 g | 13 E% |
Kulhydrat | 5,821 g | 42 E% |
Fedt | 2,473 g | 38 E% |
* E% = Energiprocentfordeling