Æblechutney med grov sennep

Sådan gør du

Kom løg, hvidløg, æbletern, ingefær og citronskal og -saft i en gryde sammen med rosiner, æbleeddike, sukker og salt.Æble

Kog det ved svag varme, til det har fået en tyk konsistens.

Tilsæt til sidst sennep efter smag, og afkøl chutneyen.

Server som dressing til varme retter, eller smurt på ristet brød til en suppe.

Ingredients for10portionsportionportions:

  • 80g

    løg i tern

  • 5g

    hvidløg, knust

  • 500g

    æbler Boskoop i tern

  • 20g

    ingefær, hakket fint

  • 5g

    citronskal

  • 20g

    citronsaft

  • 30g

    rosiner

  • 30g

    æbleeddike

  • 130g

    sukker

  • 10g

    salt

  • 10g

    grov dijon sennep

OBS

Opbevar chutneyen på glas på køl. Skold et sylteglas, fyld chutneyen i, og sæt det på køl. Så holder den sig i minimum 6 måneder.

Lad gerne chutneyen stå på køl i en uge eller mere før brug, så har smagene mulighed for at udvikle sig.

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 507 kj
Protein 0,601 g 2 E%
Kulhydrat 27,52 g 92 E%
Fedt 0,422 g 3 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori