Citronmousse uden husblas
Sådan gør du
Dagen før
Bland Maizena, sukker, citronsaft og citronskal i en gryde.
Bring massen i kog under piskning og lad massen koge i ca. 8-10 minutter, så Maizenaen koger godt igennem og ikke giver en ”melet” smag til fromagen.
Tilsæt æggeblommerne lidt ad gangen og pisk det grundigt sammen.
Fjern fra varmen og hæld straks massen i en skål og sæt på køl nogle timer. Helst natten over. Det skal være helt koldt.
På dagen
Bland loppefrøskaller og vand og rør det godt sammen.
Lad det stå mindst 15 minutter til det er tykt.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen, mens du pisker, til du har en sej og luftig marengs.
Pisk fløde til stift flødeskum.
Rør den kolde citronmasse glat og cremet sammen med loppefrømassen og vend det i marengsen.
Vend derefter flødeskum forsigtigt i.
Fordel fromagen i 10 portionsskåle eller server den i en stor serveringsskål.
Stil den på køl i mindst en time inden servering.
Pynt evt. med flødeskum og lidt knas inden servering.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 60g
Maizena
- 120g
sukker
- 160g
citronsaft
- 20g
citronskal
- 130g
æggeblommer
- 5g
loppefrøskaller/HUSK
- 50ml
vand
- 170g
æggehvider
- 60g
ekstra sukker
- 300ml
fløde
Evt. til pynt - 100ml
fløde pisket til skum
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 984 kj | |
Protein | 3,935 g | 7 E% |
Kulhydrat | 24,31 g | 42 E% |
Fedt | 13,59 g | 51 E% |
* E% = Energiprocentfordeling