Bønnebrownie

Sådan gør du

Kom mandler i en foodprocessor og blend det fint, uden det bliver til mel.

Tilsæt æg, smeltet smør, dadler, bønner, kakaopulver, salt og kaffe.

Blend til dejen er helt ensartet.sorte bønner

Hak mørk chokolade og rør det dejen.

Kom bagepapir i en bageform. Kagen skal ikke blive særlig høj.

Bag kagen 20-25 minutter ved 180 grader

Afkøl kagen og skær den ud i små konfektstykker.

Pynt evt. med valnødder, flødeostcreme, chokoladecreme el.lign., men kagen smager godt, bare som den er og bliver kun bedre af at stå et par dage.

Ingredients for20portionsportionportions:

    Der bliver 40 konfektstykker
  • 100g

    mandler

  • 180g

    æg

  • 50g

    smør smeltet eller kokosfedt

  • 200g

    dadler uden sten

  • 240g

    kogte sorte bønner

  • 30g

    kakaopulver

  • 1g

    salt

  • 50ml

    stærk kaffe

  • 100g

    mørk chokolade

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 1466 kj
Protein 12,1 g 14 E%
Kulhydrat 34,62 g 40 E%
Fedt 16,64 g 42 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori