Sprængt, braiseret slag

Lagesaltning er en uhyre nem og billig metode til mere velsmag og giver et meget velsmagende resultat.

DU SKAL BRUGE:  Til brasieringen
1 Griseslag 1,5 – 2 kg 2-5 dl vand
1 L vand 500 g blandede urter, fx gulerød, persillerod og knoldselleri
120 g salt (ca. 8% af slagets vægt) Evt. æblemost
120 g moscovadosukker (ca. 8% af slagets vægt)
Ca. 100 g blandende krydderier, fx fennikelfrø, spidskommen, allehånde. Mængden er afhængig af, hvor mange aromaer du ønsker. Ved juletid kan du tilsætte kanel og kardemomme.
Swipe for at se hele tabellen

Sådan gør du:

1. Opløs salt og sukker i vandet.

2. Tilsæt krydderierne i lagen.

3. Giv lagen et opkøg, så krydderierne afgiver deres aromaer til lagen.

4. Afkøl lagen til 5°C.

5. Rids grisesalget på begge sider og læg det i lagen i en gastrobakke.

6. Sæt gastrobakken på køl i 1-2 døgn. Længden afhænger af, hvor meget smag af salt, sukker og aromaer, du ønsker griseslaget skal optage.

Efter 1-2 døgn:

7. Tag slaget op af lagen og læg det i en gastrobakke. Kassér lagen.

8. Tilsæt 2-5 dl vand og de blandende urter i gastrobakken.

9. Brun slaget i ovnen ved 200°C i 15 minutter uden låg.

10. Læg låg på gastrobakken, og braiser slaget ved 150°C i 3-4 timer i ovnen, indtil kødet falder fra hinanden.

11. Juster eventuelt med lige akurat nok vand eller æblemost undervejs.