Hårde krydderurter

Hårde krydderurter kan klare at komme i retten langt tidligere end de bløde. I fonder og gryderetter kan de hårde komme i helt fra starten af.

Bouquet garni af hårde krydderurter

Hårde krydderurter egner sig godt til at lave Bouquet garni. Det er et bundt skarpe og for de hårdeste af slagsen harpiksholdige urter; persille, timian, rosmarin, laurbær evt. salvie, sar, selleri, der koger med i kogeretter og frigiver deres aromaer under lang tilberedning.

Stilkene kan også bruges

Krydderurtestilke fra rosmarin, salvie og timian har masser af aromaer selv i tørret form, og bør altid gemmes. De kan nemlig fint koges med enten til grøntfond eller blot i en gang kartofler eller ris eller bønner for at tilføre krydderurtens aromaer.

Frys eventuelt stilkene ned – så har du altid lige nogle ved hånden. De kan bruges til at grille kødstykker med som spyd gennem en farsbolle eller et stykke kød.