Tomatiseret oksebov

Tomatiseret oksebov kan nydes hele året rundt med tilbehør efter sæsonen. Der bliver 10 portioner af denne opkrift.

DU SKAL BRUGE:
2 kg oksebov, afpudset og uden ben 2 g tørret timian
200 g gulerødder (ca. 3 stk) 800 g friske tomater (flåede kan bruges)
150 g knoldselleri (ca. 1/4 stk) 1-2 L valgfri fond
80 g løg (ca. 2 stk)
Swipe for at se hele tabellen

Sådan gør du:

1. Gourmetsalt kødet ved at smøre en lille smule salt på kødet og lad det hvile i 30-60 minutter på køl.

2. Skær gulerødder, knoldselleri og løg i grove tern.

3. Brun kødet.

4. Steg grøntsagerne let og tilsæt tomater og fond.

5. Hæld grøntsagsblandingen over kødet i gastronom bakke/ildfast fad.

6. Sæt fadet i ovnen ved 80 grader i cirka 4,5 timer pr 2 kg.

7. Sigt og blend simrelagen til en sauce og smag til med salt og peber.

8. Hæld tomatsaucen over det skiveskårede kød ved servering.

Serveringsforslag

Forår/Sommer: Server med nye kartofler og spæde sommergrøntsager.

Efterår: Server med ristede kartofler og stegte svampe og kål.

Vinter: Server med knuste kartofler med selleri og kapers.