Braiserede oksehjerter

Der bliver til ca. 10 serveringer.

DU SKAL BRUGE:  Saucen:
1,9 kg oksehjerte 1,5 L fond (fra brasiseringen af hjerterne)
7 dl kalvefond 2-3 dl majsstivelse – røres i vand eller mælk
Groft salt 2 dl fløde 38%
 Stødt hvidt peber Kulør
Groft salt og stødt peber
Swipe for at se hele tabellen

Sådan gør du:

1. Brun hjerterne godt på panden.

2. Krydr med salt og peber.

3. Læg hjerterne i et ovnfast fad med låg.

4. Hæld kalvefond over, så hjerterne er dækket 2/3.

5. Læg låget på og braisér hjerterne i ovnen ved 77 grader natten over – i cirka 16 timer. Hjerterne skal pånå en kernetemperatur på minimum 75 grader.

6. Gem fonden og brug den til sauce.

Sådan laver du sauce til hjerterne:

1. Kom fond fra hjerterne i gryden.

2. Reducér fonden (kog ned) til den ønskede mængde.

3. Tilsæt majsmelsjævning under omrøring.

4. Kog igennem i ca. 10 minutter.

5. Tilsæt fløde og kulør.

6. Smag til med salt og peber.