Grill

I en almindelig grill kommer størstedelen af varmen fra undersiden. Når låget sættes på grillen, opnås konvention, dvs. varmluftscirkulation under låget. Så bliver der hurtigt varmt over det hele.

En glødegrill kan nå temperaturer op til 600°C nede i gløderne. Temperaturen kan styres, dels ved at løfte risten op og væk fra glødevarmen, dels ved at sprede gløderne (indirekte varme). Ideelle grilltemperaturer er maksimalt 250°C, når kødet skal brunes og mellem 120 og 150°C ved langtidstilberedning. Det er vigtigt at undgå, at kødet bliver sort, da der ellers udvikles uønskede stoffer på overfladen.

Grill er ikke oplagt i store køkkener

Grill er ikke den mest oplagte tilbreredningsmetode i store køkkener. Når metoden er nævnt her, er det for at slå et slag for de røgede aromaer, de fleste af os sætter stor pris på. Imidlertid bliver de røgede aromaer mere og mere ildeset, fordi det mørke og brankede, som ofte følger kødstykkerne, ikke er sundt for os.

Tilsæt røgsmag med bacon, pølser og røget te

Du kan tilsætte råvarer eller produkter, som er blevet røget ordentligt (uden sorte skorper og dybe grillspor), for at opnå røgaromaer til den ret, du vil servere. Det gælder for eksempel bacon, pølser, røget te, (jord)nødder, øl og peberkorn.

Røgsmag i ovnen

Du kan også give kød, fisk og grøntsager en røget aroma og den typiske røgefarve i ovnen. Det kræver, at dit køkken har en VarioSmoker, som er tilbehør til RATIONAL-appatet. De røgede produkter smager godt, og det er nemt at arbejde med.