Kød set med ernæringsbriller

Hvor meget kød bør du spise?

DTU har undersøgt danskernes kostvaner og fundet frem til, at kvinder i gennemsnit spiser 103 gram kød om dagen, mens mænd spiser 166 gram.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du:

  • Vælger kød og kødprodukter med maks. 10 % fedt.
  • Spiser højst 500 gram tilberedt kød om ugen fra okse, kalv, lam eller svin. Det svarer til to til tre middage om ugen og lidt kødpålæg.
  • Vælger fjerkræ, fisk, æg, grøntsager eller bælgfrugter de øvrige dage og som pålæg.
  • Varierer måden, du tilbereder dit kød på. Det kan fx koges, grilles eller steges.
  • Ikke steger eller griller dit kød, til skorpen er mørk.
  • Går efter Nøglehulsmærket, når du køber ind. Det gør det nemt at vælge de magre kødvarianter.