Kimchi

Kimchi er en meget krydret fermentering, som egner sig godt som krydderi eller tilbehør til asiatisk mad.

DU SKAL BRUGE:
1 kg kinakål eller pak choi 75 g soya
80 g sukker 60 g finthakket chili
30 g salt 2 hakkede forårsløg
100 g finthakket hvidløg 2 spsk revet frisk ingefær
80 g fish sauce 1/2 gulerod i tændstikstrimler
Swipe for at se hele tabellen

Sådan gør du:

Kimchi tilberedes over 2 dage og gemmes derefter for at fermentere i mindst 14 dage.

Første dag:

1. Skyld kål / pak choi.

2. Bland salt og halvdelen af sukkeret.

3. Gnid blandingen godt ind i kålen, som skal forblive hel (altså ikke skæres ud).

4. Sæt i køleskabet.

Anden dag:

5. Gnid resten af sukkeret og de øvrige ingredienser i.

3.- 16. dag:

6. Lad blandingen stå mindst 2 uger i iltfri atmosfære, som for eksempel en lerkrukke med vandlås eller et patentglas.

Du har nu et særdeles kraftigt og spicy tilbehør. Når kimchi’en er klar, kan du bruge lidt ad gangen og lade resten stå. Men husk – smagen bliver kraftigere og kraftigere.

Hvad kan du bruge kimchi til?

En lækker ret er stegt andebryst med kirsebær og kimchi.

Steg andebrystet, som du foretrækker det, lun en håndfuld friske kirsebær i andefedtet på panden og server med kimchi. Det fede kød, de søde friske bær og den stærke, sprøde kimchi – en totaloplevelse i munden!