Kom godt i gang med grøntsager

Kom godt i gang

Det mest almindelige, når du arbejder med grøntsager, er enten at servere grøntsagerne rå i stave eller tilberedt med varme, hvor du koger, damper eller bager dem. En anden vej ind i det grønnes rige er at øve sig i kolde tilberedninger af grønne sager. Her gemmer sig nemlig helt nye smage, konsistenser og muligheder.

Skal du i gang med at arbejde med grøntsager på nye måder, er her en lille hjælp til, hvor du kan starte:

Krammet kål er en god start på kolde tilberedninger

Et godt sted at starte med de kolde tilberedninger er kramning. Prøv at følg opskriften på siden og lave en portion krammet kål. I sig selv er krammet kål ikke en opskrift på en hel salat. Der skal mere til. Prøv at tilføje skiver af æbler, som er vendt i citronsaft. Eller stave af ovnbagt selleri.

Få ingredienser i salaten giver flere variationsmuligheder

Mange salatopskrifter indeholder ofte for mange ingredienser, her forstået som andre grøntsager. Jo flere andre grøntsager en salat indeholder, jo sværere er det at variere sin daglige salat. Det kan derfor være en god øvelse at lave enkle salater, som indeholder en rå, krammet grøntsag og en tilberedt, stegt eller kogt.