Konservering af fisk og deres anvendelse

Konserveringsmetode Produkteksempler Anvendelse
Salt og sukker Sild til konserveres, gravad fisk, matjessild, kaviar. Smørrebrød, pynt og som smagsgiver til kød og salater.
Tørring Saltfisk, tørfisk, bakskuld, krydret asiatisk fisk, fede fisk. Opblødes og blandes med anden fiskefars eller grøntsager.
Røgning Kold- eller varmrøget laks, ørred og hellefisk, sild, makrel, rogn, ål, muslinger, østers. Som hele stykker på smørrebrød og i salater og mousser.
Marinering Sild, kryddersild, ceviche (syre tilberedning), ansjoser. Fiskesalater og dressinger.
Konservering Makrel, torskerogn, indmad En klassiker i madpakken.

Ønsker du en større smagsoplevelse, så pocher torskerognen selv og lav din egen makrel i tomat.

Swipe for at se hele tabellen