Kom godt i gang med fisk

Kom godt i gang med varm fisk

Fisk er sart og for høj varme kan hurtigt gøre det af med saftigheden. Og tør fisk er ikke spændende.

Derfor er det vigtigt at være meget præcis med kernetemperaturen, når du tilbereder fisk. Tilbered fiskestykkerne ved lav temperatur som fx ved 120 grader og sørg for jævnligt at måle kernetemperaturen.

Det bedste er selvfølgelig, at fisken serveres lige umiddelbart efter den er tilberedt. Er der lang tid til fisken skal serveres, kan du overveje at afkøle fisken og servere den kold. På den måde sikrer du, at fisken er saftig ved servering.

Fisk kan også blive tør, hvis den har været frosset, optøet og derefter tilberedt. Undtagelsen for frosset fisk er, når den tilberedes gennem saltning, dvs, som gravad eller rimmet fisk.

Kom godt i gang med kolde tilberedninger af fisk

Er der for lang tid mellem køkkenets tilberedning og spisetidspunktet, kan det være en god idé at overveje at tilberede fisken med kolde tilberedninger, som fx rimning, syretilberedt eller rå tilberedt – og servere fisken som kolde anretninger.
Alle tre tilberedninger er nemme at arbejde med. Forberedelsen består i, at fisken skal have været frosset i 24 timer ved 20 minusgrader, og herefter optøet. Rimmet fisk kræver længst tilberednings tid over nogle dage. Syre- og rå- tilberedning kan tilberedes på dagen.