Opslåning

Bløde og æltefaste deje skal behandles forskelligt

Bløde deje hælder du forsigtigt på forme og bager i ovnen umiddelbart herefter.

Håndæltefaste deje vejer du af i passende størrelse og slår op i hånden til franskbrøds- eller rugbrøds -lignende brød eller flütes.

Brødene efterhæver i stikken i rummet, hvis du skal bage senere, eller på køl til bagning dagen efter.

Før du bager brødene, tager du dem ud af køleskabet. Når brødtemperaturen er steget fra køleskabstemperatur til rumtemperatur, kan du bage dem. Eventuelt kan du raske brødene i ovnen, til de er klar til bagning.

Sådan rasker du brød

Et raskeskab, som også kan være i en ovn, har en høj luftfugtighed og høj varme omkring de 35-38 grader, som er den temperatur gær arbejder bedst ved. Når brød raskes, blødgøres skorpen og brødet kan vokse sig større, inden det bages.