Salt

Salt bidrager med smag og struktur

Salt i brød fremhæver brødets egen smag og påvirker også brødets krumme.

Hvor meget salt skal du bruge?

Skal brødet smage af noget, skal der op til 33 gram salt i dejen pr liter væske. Et brød med den saltmængde harmonerer godt med aftensmad.

Saltmængden i brød til morgenmad og frokost skal have mindre salt – mellem 25 til 28 gram pr liter væske.

Salt skal ikke tilsættes sammen med gær, da saltet har en hæmmende virkning på gæren. Kom derfor salt i dejen, når en del af melet er kommet i.

Meget salt Mindre salt
  • Smagsforstærker
  • Tæt, ensartet krummestruktur
  • Hæmmer gærens udvikling af luft
  • Afvejes nøjagtigt
  • Mindre smag – moderat brødaroma
  • Uensartet krummestruktur
  • Gæren udvikler mere luft
  • Mindre salt i dejen kan du eventuelt kompensere for ved at drysse salt på den opslåede dej

Swipe for at se hele tabellen