Lyst glutenfrit brød – simpelt

1 simpelt lyst glutenfrit brød til dem, der ikke kan tåle gluten.

DU SKAL BRUGE
ca. 10 dl lunkent vand
12 gram gær
3 dl majsgryn/polenta
3 dl havregryn
3 dl rismel
1 dl loppefrøskaller
3 tsk salt

Sådan gør du:

1. Rør gæren ud i vandet.

2. Kom gryn, mel og skaller i.

3. Tilsæt salt og rør i 5 minutter.

4. Lad dejen hæve i 1 time.

5. Hæld dejen i form smurt med lidt olie eller beklædt med bagepapir.

6. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.

7. Prik huller i toppen på dejen med en gaffel og glat eventuelt overfladen med vand.

8. Bag brødet i ovnen ved 180 grader varmluft i 45-60 minutter.

9. Vend det færdigbagte brød ud på en rist og lad det køle af.